חשוב למצוא את מקור האנרגיה שדוחף את הצוות להצלחה
בדיוק כמו שדה החמניות, שמסתובבות למקור האור.
ללמד צוות עובדים ומנהלים "לחשוב מחוץ לקופסא או קופסה" בעזרת מפגש אחד, ניתן לחוות את העניין כפרט בתוך צוות.
כולנו מכירים את הקלישאה שמקורה בשנות השבעים, "חושבים מחוץ לקופסה". ביטוי זה שימש כמטאפורה ליצירתיות והשתלט על דיסציפלינות שונות כגון: פיתוח צוותי עבודה, שיווק, ניהול, פסיכולוגיה ושיפור אישי.
האם הצוות שלך חושב בצורה יצירתית? האם הצוות שלך חושב מחוץ לגבולות ?
להשתחרר מהקופסה: ללמוד לחשוב מחוץ לקופסה עבור מנהלי צוותים ועובדים
מבוא בלוג: חשיבה מחוץ לקופסה הפכה לדרך פופולרית לתאר גישה פתוחה לפתרון בעיות. זה כרוך ביצירתיות ובהסתכלות על דברים מזוויות שונות. סוג זה של חשיבה חיוני לראשי צוותים, מכיוון שהוא מאפשר להם להמציא פתרונות חדשניים לבעיות, כמו גם מעורר את הצוותים שלהם לעשות את אותו הדבר. אבל איך אתה מלמד את חברי הצוות שלך לחשוב מחוץ לקופסה? בואו נחקור כמה רעיונות.
עודדו דיונים פתוחים
אחת הדרכים הטובות ביותר לגרום לאנשים לחשוב מחוץ לקופסה היא לעודד דיונים פתוחים. שאל את חברי הצוות שלך שאלות הדורשות מהם להסתכל על בעיה מנקודות מבט שונות או להמציא פתרונות יצירתיים. כשאתה שואל שאלות, אל תספק רק תשובה אחת; במקום זאת, תן לחברי הצוות שלך לחקור מספר רעיונות ופתרונות לפני שמגיעים להחלטה סופית.
עודדו לקיחת סיכונים
דרך מצוינת נוספת לגרום לאנשים לחשוב מחוץ לקופסה היא עידוד לקיחת סיכונים. לפעמים, לקיחת סיכונים יכולה להוביל לפתרונות חדשניים שלא היו מתגלים ללא נטילת הסיכון מלכתחילה. עודדו את חברי הצוות שלכם לא לפחד מכישלון, אלא לאמץ אותו כחלק מתהליך הלמידה. ספק להם משאבים ותמיכה כדי שהם ירגישו מספיק בנוח לקחת סיכונים בידיעה שיש להם מישהו בפינה שלהם אם הדברים לא יתנהלו לפי התוכנית.
לספק חוויות יצירתיות
אחת הדרכים האחרונות שבהן תוכל לגרום לחברי הצוות שלך לחשוב מחוץ לקופסה היא על ידי מתן חוויות יצירתיות כגון שיעורי אמנות או סדנאות על חשיבה עיצובית וחדשנות. פעילויות אלו נותנות לחברי הצוות שלך מוצא ליצירתיות שלהם ובמקביל עוזרות להם להשיג מיומנויות וידע חדשים שניתן להשתמש בהם בחיי העבודה היומיומיים שלהם.
סיכום:
חשיבה מחוץ לקופסה אינה קלה; זה לוקח זמן, מסירות ותרגול לפני שאתה באמת יכול לשלוט בזה. עם זאת, על ידי ביצוע הטיפים האלה - עידוד דיונים פתוחים, לקיחת סיכונים ומתן חוויות יצירתיות - אתה יכול לעזור לעצמך ולצוות שלך להיות מיומנים יותר בסוג זה של גישה לפתרון בעיות, אשר בסופו של דבר תוביל לתוצאות טובות יותר הן מבחינה אישית והן מבחינה מקצועית! בסופו של דבר, ללמד את הצוות שלך "איך" ולא "מה" מעודד אותם לחשוב בצורה ביקורתית על בעיות מה שמוביל אותם קרוב יותר למציאת פתרונות חדשניים במהירות! על ידי מתן מרחב בטוח להתנסות ולקיחת סיכונים לצד דיונים פתוחים ופעילויות יצירתיות, יבטיח שכולם יהיו על הסיפון כאשר יוצגו רעיונות חדשים!"
האם הצוות שלך חושב בצורה יצירתית? האם הצוות שלך חושב מחוץ לגבולות ?
לעיתים שואלים אותי ,איך ניתן לשפר את החשיבה היצירתית?
תרגיל אישי מס'1
ראשית, חשבו על כל מילה או ראו מילה בספר, בפרשת השבוע על שלט חוצות (רצוי שש אותיות בערך). דבר נוסף, הפסיקו להסתכל על המילה ופשוט דמיינו אותה במוחכם. ואז תנסו לסדר את כל האותיות בראש שלך כך שיהיו לפי סדר שונה ועדיין לקבל משמעות, למשל, קחו מילה כמומת מתבייש - מתייבש. מה שהופך את ההתעמלות הנפשית הזו לחיזוק כה נורא למוחך הוא שאתה נאלץ להשתמש בכל המידע - בכל האותיות - ולסדר אותו מחדש במוחך. נסה זאת במשך חמש דקות ביום, שלושה ימים בשבוע. הגדל את כמות האותיות במילים שאתה עושה אותיות אלפביתיות ככל שאתה בקיא יותר. תבחין אחרי זמן מה, המוח שלך רגיל להסתכל על הדברים בצורה אחרת ותתחיל להעלות רעיונות שמעולם לא חשבת עליהם בעבר.אני באופן אישי לוקח מילים מפרשת השבוע.
תרגיל אישי או בצוות מס' 2
ערכו שיחה ללא שימוש באות "א" זהו משחק מהנה לשחק עם חבר או בן משפחה, או חבר צוות, שיגמיש באופן אוטומטי את "שרירי" המוח שלכם ויעזור לכם להיות חדים יותר מבחינה נפשית. המטרה היא בשבילך ועל חברך לנהל שיחה קבועה מבלי להשתמש במילה שיש בה את האות א. אך עליכם לנסות להפוך את השיחה לרגילה ככל האפשר ללא הפסקות ארוכות בין המשפט למשפט.
דוגמה: אדם 1: "מה נבצע ברגע זה?"
אדם 2: " לא יודע, מרגיש ממש רעב. אני יודע על מסעדה עם מזון מהיר טוב." הסיבה שמדובר בתרגיל כה עוצמתי היא מכיוון שמוחכם הוא כמו מכונה ממוחשבת אנושי. אתה כל הזמן מחפש את המילים הנכונות להגיד את המשפט שיהיה בו הגיוני ואתה לא מכונה אלקטרונית. דוגמה טובה למחשבה מחוץ לקופסה על וויטמינים, והמוח שלך ירגיש כאילו עברת אימון מדהים אחרי חמש דקות בלבד. וכשנמאס לך להימנע מהאות א, בחר באות פופולרית אחרת כמו ו, ש, ת, ב, ל.
תרגיל מס 3:
מה הסיפור שלכם? הטילו את הקוביות וגלו! סיפור בקוביות הוא משחק חברתי בו כל אחד ואחת הופכים בתורם למספרי הסיפור.
תרגיל מס 4: שם קוד
משחק מילים סודי ביותר.
צוות מול צוות.
מגדירים חפצים ,מחברים בין החפצים, בלי לומר ,מה מתכוון הסוכן.
הצוות מזהה אותם רק לפי שם הקוד של כל אחד. הצוותים
מתחרים לראות מי מהצדדים יוכל ליצור קשר עם כל הסוכנים שלהם
ראשון.
הסוכנים יתנו רמזים שיורכבו ממילה אחת שיכולה להצביע על מספר
מילים על הלוח. חברי הצוות שלהן ינסו לנחש את המילים בצבע הנכון וינסו
להימנע מאלו ששייכים לקבוצה היריבה. כולם רוצים להימנע מהמתנקש.
מרתק ביותר...
ניתן ליצור לקבוצתכם שמות חפצים מעולם התוכן שלכם, הדבר יוצר ריגוש ברמות גבוהות.
תרגיל מס' 5 : אמיתות ושקר
בפעילות בניית צוות מהנה ומכירה, כל אדם מקבל הזדמנות להציג את עצמו בפני שאר הקבוצה. הם יציעו לכולם ארבע הצהרות אישיות, שלוש מהן נכונות ואחת שקרית. האמיתות עשויות להיות מהנות ויצירתיות כפי שתרצה, או פשוטות ככל שתבחר.
אסור שהשקר יהיה מופרך עד כדי כך שזה לא ייאמן לחלוטין (כלומר, "שחיתי את התעלה האנגלית כשהזרועות שלי קשורות מאחורי הגב וכריש רודף אותי."). כל אחד צריך לדון במה שהוא מאמין שהם האמיתות ומהו השקר. לאחר שהגיעו להחלטה מאוחדת, הדובר יגלה אם הם נכונים או לא.
זהו משחק נהדר לבניית צוות שיעזור לכולם להכיר אחד את השני. זה גם עוזר לאנשים השקטים יותר בקבוצה שעשויים יותר לשתוק, אם יורשה להם, לפרוץ ולהכיר אחרים. בנוסף, הוא מאפשר למשתתפים ללמוד קצת על עצמם ועל אחרים על סמך השקרים שהם האמינו שהם נכונים.
כדי להפוך את משחק בניית הצוות המקורה למאתגר, 3 אמיתות ושקר היא הזדמנות מצוינת להציג את האמיתות המוזרות ביותר של האדם. זה יהפוך את ניחוש השקר לקשה יותר. אם אי פעם אכלת אוכל מוזר או טיילת במיקום מרוחק שאף אחד אחר במשרד לא יודע עליו, זה הזמן שלך לשתף!
תרגיל מס 6: הכירו אותי מזווית שונה.
בפעילות זו, בקשו מכולם להתחבר לשניים עם אנשים שהם לא ישבו ליד ו/או שאינם מכירים היטב. הזוגות ישאלו אחר כך שלוש שאלות: 1.) תן שם למשהו שאתה מאוד גאה בו בעבודה ו/או בחייך האישיים. 2.) ספר משהו על עצמך שמעט מאוד אנשים יודעים עליו. 3.) בחירת המראיין: ניתן לשאול כל שאלה. לאחר מכן, כל אדם ישתף עם הקבוצה הגדולה את מה שלמד על בן זוגו.
זוהי דרך מהנה ויעילה להכיר טוב יותר את עמיתיך, במיוחד כאלה שאיתם אינך יכול ליצור אינטראקציה לעתים קרובות. למגוון משחקים פעיל יותר של בניית קבוצות מקורה, בקשו מהזוגות לזרוק כדורסל הלוך ושוב לאורך השאלות. או אפילו כדור טניס עובד אם חברי הקבוצה וה"יריבים "שלך טובים בלתפוס חפצים קטנים יותר באוויר. רק היזהר לא לפגוע בדברים, במיוחד אם פעילות בניית הצוות שלך מתקיימת בחדר מלון. הדברים האלה יכולים להיות די יקרים והבוס שלך לא ישמח מזה.
תרגיל מס 7: שם אישי פלוס תג אופי
עליכם לכתוב שמות תאר המתארים את מצב הרוח או האישיות של אחת החברים (כלומר, שמח, רוגז, שלילי, קונדס) על מדבקות תגי שם.
חשוב ליצור מספיק פתקים שיספיקו לכל חברי הצוות. לאחר מכן חלק אותם באופן אקראי . על כל חבר לשים את המדבקה עם שם התואר המוקצה שלו על חולצתו . לאחר מכן הם צריכים להתנהג כתואר התואר המוקצה להם במהלך כל האינטראקציות למשך פרק זמן מסוים.
זוהי פעילות נהדרת המראה לכל אדם שכאשר אנו מגדירים אותם על פי תחושה - "ילד, אתה ממש עצבני היום!" - זה יכול למעשה להוביל אותנו לקחת על עצמנו את האופי הזה, בין אם הרגשנו כך או לא.
זה, כמובן, יכול להיות דבר טוב או רע. התנהגות מאושרת יכולה למעשה לגרום לך להרגיש מאושר! זה מראה כיצד התנהגות ופעולות יכולות למעשה להגדיר את רגשותינו, ולא להיפך.
זהו גם אחד ממשחקי בניית הצוות בתוך הארגון המהנים המאפשרים לעובדים להציג את כישורי המשחק והאימפרוביזציה שלהם.
זה יכול להיות ממש כיף במיוחד אם אתה בקבוצה משוחררת. או, אם אתה חושב על זה, זה יכול להיות כיף עם כמעט כל מי שמוכן להיות יצירתי קצת. בכל מקרה, היו נחמדים לעמיתיכם ונסו לגרום להם לפעול כתחושה חיובית במקום שלילית. כך יהיה לכולכם כיף ואף אחד לא יישאר עם הרגשה שלילית אחרי כמה סיבובים.
תרגיל מס 8 : ראה למה אני מתכוון?
במשחק בניית צוות מקורה ומאתגר זה, אדם אחד מצייר תמונה תוך שימוש בצורות בסיסיות בלבד. מתנדב מתאר אז את התמונה המצוירת לכולם. מבלי לראות את התמונה, על כל אדם לנסות לשחזר את התמונה המבוססת אך ורק על מה שהמתנדב מעביר לו. המטרה הסופית היא שהם יוכלו ליצור את אותה התמונה.
במשחק זה לא סביר שמישהו בקבוצה ישחזר עותק פחמן. חלק מהתמונות יהיו דומות יותר מאחרות. פעילות זו מדגישה עד כמה תקשורת מילולית חשובה מאוד, וגם כיצד ניתן לפרש אותה באופן עצום על ידי אנשים שונים. כדי באמת להסיע את הנקודה הביתה אתה יכול לעשות כמה סיבובים של המשחק הזה. זה יציג כיצד אנשים מסוימים מפרשים כיוונים ותקשורת בצורה שונה מאחרים. הוא גם מראה כיצד שיטות מסוימות מובנות ביתר קלות מאשר אחרות.
זה משחק נהדר להכיר אנשים ולהתחיל להבין איך הם חושבים. בני אדם שונים מאוד וידיעה כיצד הם יוצרים קשרים בין דברים, כיצד הם מפרשים אמרות מסוימות, או אפילו את נימת הקול שלהם כאשר הם מדברים על נושאים מסוימים יכולה לשפר משמעותית את מערכת היחסים שלך איתם. איך זה? כי ברגע שתתחיל להבין את דפוס החשיבה של עמיתך, בהכרח תוכל לתקשר טוב יותר את הרעיונות שלך וכך לשתף פעולה ביעילות רבה יותר.
תרגיל מס 9 : רשת עכביש בין בצוות ?
ליצור מעגל גדול בישיבה. במידה ומדובר בקבוצה גדולה מאוד, ייתכן לחצות לשני מעגלים. אדם אחד יחזיק כדור חוט בנים גדול ואז יספר לקבוצה סיפור מביך על עצמו. לאחר מכן, הם יחזיקו בקצה החוט ויזרקו אותו למישהו אחר במעגל, תוך כדי שאת מחזיק את החוט ומוסר לחבר את החוט לחבר במעגל.
אותו אדם יספר אז סיפור מביך על עצמו ויזרוק את החוט הלאה. כל הזמן, כל זורק עוקב צריך להחזיק אותו גם כן. זה יימשך עד שהחוט יעבור לכל אדם. לאורך כל המשחק, לכל אדם צריכה להיות הזדמנות להצחיק את הקבוצה עם סיפור אישי מביך. התוצאה הסופית תייצר "קורי עכביש" מתוך החוט, המחברת את כולם זה לזה.
משחק בניית צוות במקום סגור, זה מראה כיצד כל אדם, לא משנה כמה שונה, הוא מחובר זה לזה. זה גם מאפשר לכל אדם לראות כיצד לכל אחד עשויות להיות חוויות שונות . עם זאת, כולם חווים את אותן רגשות ותחושות, במיוחד מבוכה. למרות שאתם אנשים שונים מאוד, אתם גם יותר דומים ומחוברים ממה שאתם מבינים. בעזרת התרגיל ניתן גם לסכם סדנת פיתוח צוות, כל אחד מספר מה בוא לקח מהיום.
תרגיל מספר 10: התייעצו עם אדם זר
התרגיל מוציא את המשתתף המרחב המוכר, מתחילים להיות מוזרים, אם רק תגיעו להולך רגל ברחוב ותבקשו ממנו עצות לפרויקט הבא שלכם. אבל, על זה בדיוק עוסקת חשיבה מחוץ לקופסה! אנשים שונים מחזיקים ברקע חינוכי ופרספקטיבות חיים שונות, ויכולים להביא לך רעיונות שמעולם לא חשבת עליהם.
אם אתה צריך עצה מאדם זר, נכון חשוב להיות פחות ביישן ושאל אותו מה הם חושבים על רעיון העיצוב שלך. במקרה שאין לך זמן במצב לא מקוון, נסה לפרסם שאלון מקוון או פרסם שאלה בבלוג שלך. תוך דקות תופתעו לגלות כמה רעיונות נהדרים אתם מקבלים מאנשים זרים לחלוטין. חוכמת הרחוב מובילה לתובנה.
בנו על נקודות המבט של הילדים
ילדים חושבים בצורה לא שגרתית כי הם אינם מוגבלים בסטריאוטיפים ופחדים. הם חופשיים בחשיבה שלהם, לא שיפוטיים, ומה שחשוב, מאוד מתעניינים בחיים. אז, בפעם הבאה שאתה עומד להמציא את פתרון העיצוב שלך, שאל ילד מה הם יעשו אתו. אתה יכול גם לראות כיצד ילדים מתקשרים זה עם זה. כמו כן, למה לא לבקש מילד לצייר משהו בשבילך כדי שתוכל להפעיל אותו?
תעלו את הילד הפנימי שלכם תוך כדי - היו קצת תמימים, פקפקו בכל דבר, אל תראו גבולות.
הקף את עצמך באנשים מתעשיות שונות
הם אומרים, אנחנו מי שאנחנו מתקשרים איתו. עכשיו, הגיע הזמן לחשוב על האנשים שמקיפים אותך ואיך אתה יכול ללמוד מהם. יש לך מוזיקאי בסביבה? אולי, לאח או לאחותך יש דוקטורט במדעי המוח? האם יש שחקנים או קינולוגים שאתה יכול לדבר איתם?
נסה לבלות יום עם חבר שלך שעושה דיבוב כדי לראות איך הם עובדים. מה אתה יכול להפיק משגרת העבודה שלהם? שימו לב לממצאים שלכם ונסו ליישם אותם גם בשגרת העבודה שלכם.
"חדשנות בבניית יום גיבוש או יציאה לצוות"
מטרה: לאתגר את חברי הצוות לחשוב בצורה יצירתית ולהמציא פתרונות חדשניים תוך עבודה במגבלות תקציב מצומצמות.
משך: כשעה, תלוי בגודל הצוות ובעומק הדיון.
חומרים דרושים:
תרגיל זה מאתגר את הצוות למצוא פתרונות חדשניים
וחסכוניים תוך ארגון אירוע גיבוש צוות. זה מעודד אותם לחשוב מחוץ לקופסה ולחקור גישות לא שגרתיות שיכולות להשפיע משמעותית למרות התקציב המוגבל.
חריפות מחשבתית - שיבוץ כדורים
+
+
=
חשיבה מחוץ לקופסה דורשת אימון בדיוק כמו להתמסר לספורט
לעתים קרובות אנו נתקלים בצוות עובדים, אשר הביטוי הזה נאמר להם, ללא כל הדרכה מעשית, כיצד בעצם לבצע את זה. לעתים קרובות נאמר לעובדים לחשוב אחרת, לחשוב באופן לא שגרתי, או לחשוב מנקודת מבט חדשה. העובד, יוצא מבולבל ומלא תהיות לגבי ישום ההוראה הכללית הזו.
חשיבה מחוץ לקופסה דורשת תהליך שמתחיל בטיפוח המודעות העצמית.
בסדנת פיתוח צוות של צל הדרך תוכלו ללמוד את החוזקות שלכם מחד, ואת הדברים שמצריכים פיתוח נוסף, מאידך.
פעילויות בסדנה יאפשרו לכם לפתח מודעות עצמית ולגלות תכונות חדשות אצלכם ואצל שותפכם לעבודה.
סדנאות ODT בטבע שמטרתם פיתוח מנהלים מסייעות למקד את תשומת הלב והזמן של מנהלים בדברים החשובים באמת. כיצד לעבד מידע, האופן שבו מנהלים מקבלים החלטות, וכיצד לגשת אל העולם סביבך. עם מודעות עצמית יותר טובה אפשר למצוא פתרונות יצירתיים לכל בעיה ולדעת לחשוב מחוץ לקופסה כדי לקצר תהליכים, ולחסוך בזמן וכסף באתגרים שאיתם מנהלים מתמודדים.